COSUL MEU
Cauta:
Saloane-Bucuresti
XBODY Berceni
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...




divisima.com

b-mall.ro

Cum se prepara carnea de oaie

Postat de danianuc pe 1 iunie 2011
Vizualizat de: 38241 ori


Nu a fost votat!





carne-de-oaie.jpg


Multa lume spune ca nu suporta carnea de oaie, ba pentru ca e prea tare, ba pentru ca miroase intr-un fel anume. De fapt, persoanele in cauza nu au consumat niciodata acest tip de carne gatit ca la carte. Daca este pregatita in mod corespunzator, carnea de oaie sau de miel nu mai are acel miros specific si se topeste in gura.

Compozitia complexa a carnii de oaie o include pe lista alimentelor complete, care sunt ideale pentru o sanatate de fier. Aceasta contine o larga varietate de aminoacizi, majoritatea vitaminelor principale si multe dintre mineralele necesare oraganismului uman. Respectivii aminoacizi sunt rar prezenti in alte tipuri de carne, ca sa nu mai vorbim despre unele minerale cum ar fi cobaltul si manganul.

Beneficii


Un studiu realizat de specialisti din Australia releva faptul ca, la persoanele care consuma periodic carne de oaie timp de un an, scade cu 40% riscul aparitiei unor disfunctii hormonale. Desi contine destul de multe grasimi, carnea de oaie poate avea un rol benefic in metabolismul sanatos al lipidelor.

Astfel, seul de oaie activeaza unele enzime care distrug grasimile, iar consumul a 200 de grame de carne nu prea grasa pe zi poate duce la pierderea unor kilograme in plus. De asemenea, scade riscul de infarct, ajuta la eliminarea colesterolului rau si ne ajuta – datorita aminoacizilor din continut - sa dormim sanatos si profund.

Antioxidantii si hidroxiacizii din carnea de oaie intaresc celulele nervoase si ajuta la refacerea si reciclarea in permanenta a membranei si ADN-ului. Astfel, consumarea a 100 de grame pe zi, timp de trei ani, reduce cu 25-30% viteza de imbatranire a creierului.

Indepartarea mirosului specific

Pentru fragezire si pentru a indeparta mirosul specific, faceti o operatiune simpla si rapida. Inainte de preparare, frecati energic carnea de oaie sau de miel cu jumatati de lamaie. O alta metoda eficienta este oparirea carnii cu lapte fiert. Lasati carnea portionata acoperita cu lapte intr-un vas, timp de doua ore, inainte de preparare.



La friptura se pune doar vin alb, la final, pentru ca acesta nu are o aroma puternica si nu o eclipseaza pe cea a carnii. Neaparat, asortati friptura cu o garnitura usoara din legume ori cu o salata bogata.

Reguli si sfaturi

- Alegeti doar carne de oaie mai slaba si proaspata, nu congelata.

- Evitati prajelile cu mult ulei, intrucat, la temperaturi prea mari se distrug mai multe substante benefice organismului. Cel mai bine preparati carnea la gratar sau sub forma de pastrama.

- Nu consumati lichide multe inainte de a consuma carne de oaie si nici bauturi alcoolice tari in primele doua ore dupa masa.

- In timpul unei diete cu carne de oaie, faceti mai multa miscare si exercitii fizice ca de obicei.

- Vinul rosu in cantitati rezonabile dupa masa favorizeaza absorbtia unor hidroacizi, ceea ce are un efect benefic asupra organismului.


Reteta de pastrama de casa

Preparati un bait din apa, condimente si otet, punand apa la fiert cu boabe de piper, mustar, coriandru, enibahar, dafin (cate un pic din fiecare) si alte condimente pe care le preferati. Dati apa in cateva clocote, apoi stingeti focul si adaugati otet, cam 15-20% din cantitatea de apa, plus doua lingurite cu bicarbonat de sodiu alimentar pentru fragezirea carnii.

In baitul obtinut astfel, scufundati total carnea de oaie deja portionata si lasati-o la macerat 10-15 de ore peste noapte. A doua zi, scoateti carnea din bait, caci este gata de gatit. Puneti-o apoi intr-un ceaun cu capac sau vas de Iena cu capac, si tineti-o la cuptor, la foc mediu, timp de doua-trei ore. Nu uitati ca cimbrul este de nelipsit la friptura din carne de oaie sau miel Aproape de final, adaugati usturoi pisat, dupa gust.







Urmariti-ne si pe Pinterest!




La 29 iulie 2014, ora 09:08, carmen a zis:
Ador carnea de oaie..Si ma bucur ca ati scot in evidenta avantajele cosumului carnii de oaie..mai cu seama vara este recomandata..si spun asta tocmai calitatilor nutritive pe care le ati evidentiat in articol..Nu degeaba si israelitii au pus accentul pe carnea de oaie, era interzis consumul carnii de porcul...
[comentariu editat de redactia saloane-bucuresti.ro]


Saloane recomandate


XBODY Calea Mosilor XBODY Calea Mosilor (BodyFit Calea Mosilor) te invita intr-o atmosfera plina de caldura, pentru ca tu sa experimentezi cel mai bun antrenament XBODY alaturi de antrenori deosebiti si servicii...

Attitude Salon Stilisti tineri, profesionisti, indrazneti; Produse profesionale; Spatiu intim in care te vei relaxa; Pachete promotionale personalizate; Imaginea conteaza , iar parul si...

XBODY Berceni by BodyFit XBODY Berceni by BodyFit dispunde de personal calificat si antrenori certificati international, care te asista in cadrul sedintelor de antrenament pentru atingerea obiectivelor stabilite, intr-un...

DMG Hair & Beauty Studio Vrei o schimbare de look? Atunci DMG Hair&Beauty; Studio este locul perfect pentru tine !! Te asteptam cu drag! Adresa: Sos.Giurgiului Nr.113-115, (Piata Progresu) Programari: 0799354551 / 0768312836

Cauta un salon in zona ta


Saloane dupa zona: Bucuresti Sector 1, Bucuresti Sector 2, Bucuresti Sector 3, Bucuresti Sector 4, Bucuresti Sector 5, Bucuresti Sector 6, Ilfov,

Saloane dupa specializare: Saloane de infrumusetare, Saloane de Coafura / Frizerii, Saloane de Extensii par, Saloane de Cosmetica, Saloane de Manichiura, Saloane de Unghii False, Saloane de Make-up, Saloane de Epilare Definitiva, Saloane pt. barbati, Saloane de Bronzat (Solar), Saloane de Bronzare Organica, Saloane organice (produse BIO), Saloane de Tatuaje / Piercing, Centre de Masaj, Remodelare Corporala, Centre de Chirurgie Estetica, Centre de Sanatate (SPA), Centre de Tratament, Centre Sauna / Piscina, Cluburi de Fitness/Aerobic, Saloane XBODY/EMS, Toate,

Copyright © saloane-bucuresti.ro  Termeni si conditii.