COSUL MEU
Cauta:
Saloane-Bucuresti
XBODY Berceni
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...




divisima.com

b-mall.ro

Reguli si sfaturi pentru congelarea corecta a alimentelor

Postat de danianuc pe 2 iunie 2011
Vizualizat de: 5584 ori


Nu a fost votat!





congelarea-alimentelor.jpg


Cu totii utilizam congelatorul, intrucat ne asigura o metoda rapida pentru conservarea majoritatii tipurilor de alimente pentru un timp indelungat. Astfel, putem consuma iarna legume sau verdeturi puse cu grija vara sau toamna la congelat. Sau daca am intrat in posesia unei cantitati mai mari de carne si nu o consumam imediat, salvarea vine tot din “cutia” inconjurata de gheata sau de aer foarte rece.

Atentie insa, congelarea realizata eronat poate duce la uscarea excesiva sau la deteriorarea alimentelor, care astfel vor deveni de neconsumat. In primul rand, alimentele se congeleaza in pungi sau in recipiente speciale. De asemenea, trebuie stiut ca alimentele nu mai trebuie consumate dupa noua luni de tinut la congelator.

Iata cateva sfaturi de baza:


- Nu introduceti niciodata alimente sau lichide fierbinti sau calde, intrucat acestea vor creste temperatura din congelator si pot cauza dezghetarea altor produse.

- Nu recongelati niciodata alimentele, chiar si daca ele au fost gatite. Portionarea corespunzatoare a alimentelor este foarte importanta, pentru evitarea recongelarii. De exemplu, carnea poate fi usor depozitata in portii potrivite pentru a face o friptura pentru membrii familiei. Greutatea ideala a unui pachet cu alimente congelate este de 500 de grame.

- In cazuri extreme, alimentele pot fi recongelate daca au fost decongelate in frigider si inca mai au portiuni tari cu gheata. Daca insa alimentele au fost dezghetate complet, gatiti-le inainte de recongelare.

- Pentru a face economie de energie, utilizati congelatorul la capacitatea sa maxima, adica sa fie cat mai plin. De asemenea, cand congelatorul este umplut, alimentele inghetate deja le racesc mai rapid si pe cele adaugate recent. In cazul in care congelatorul are multe spatii goale, depoziteaza in acele spatii sticle din plastic umplute pe jumatate cu apa.



- La depozitarea lor in congelator, impachetati cu grija alimentele. Pentru a pastra calitatea alimentelor un timp mai indelungat, congelati-le in pungi din plastic sau in cutii ermetice, prin care sa nu patrunda aerul. Este necesara etichetarea fiecarui pachet de congelat - cu ce aliment contine si cu anul si luna in care a fost introdus.

- Mai ales carnea trebuie depozitata intotdeauna in pungi perfect ermetice. Cutiile din metal sau plastic sunt ideale pentru sosuri, insa aveti grija sa nu le umpleti in totalitate, pentru ca in timpul congelarii se mareste volumul continutului si pot exploda.

- Noile pachetele cu alimente se pun mai in spatele sertarului, iar cele mai vechi se asaza mai in fata, pentru a fi consumate mai devreme.

- Ideal este sa dezghetati alimentele congelate lent, in frigider, niciodata in apa calda.

- Niciodata temperatura din congelator nu trebuie sa fie peste 0 grade Celsius sau inconstanta. Atentie, fluctuatiile de temperatura afecteaza calitarea alimentelor.

Ce alimente nu se pot congela

Majoritatea alimentele pot fi conservate prin congelare o perioada, insa exista si unele care-si pierd calitatile prin inghetare: conservele, ouale, maioneza, laptele, cremele pentru prajituri, legumele cu un continut ridicat de apa (castravetii sau pepenele, de exemplu), iaurtul, branza, smantana, rosiile, salata verde, ridichiile si cartofii.

Cat timp pot sta alimentele in congelator

Multe alimente pot fi tinute la congelator timp de 9 - 10 luni. Unele insa nu mai pot fi consumate dupa doar 30 de zile. Congelarea prea indelungata a unor alimente poate duce la pierderea aromei si calitatilor nutritive ale acestora.

De exemplu, sunca poate fi congelata timp de o luna, painea o luna, carnea de vita 6-12 luni, untul 6-9 luni, carnea de pui 6-12 luni, pestele 6 luni, fructele 6 luni, margarina 4-5 luni, carnea de porc 3-4 luni, legumele 6 luni.






Urmariti-ne si pe Pinterest!




La 28 iulie 2014, ora 19:57, mihai a zis:
as vrea sa imi explice stiintific de ce laptele si branza odata congelate isi pierd calitatile. astept rasunsul pe adresa de mail.
[comentariu editat de redactia saloane-bucuresti.ro]


Saloane recomandate


XBODY Calea Mosilor XBODY Calea Mosilor (BodyFit Calea Mosilor) te invita intr-o atmosfera plina de caldura, pentru ca tu sa experimentezi cel mai bun antrenament XBODY alaturi de antrenori deosebiti si servicii...

Attitude Salon Stilisti tineri, profesionisti, indrazneti; Produse profesionale; Spatiu intim in care te vei relaxa; Pachete promotionale personalizate; Imaginea conteaza , iar parul si...

DMG Hair & Beauty Studio Vrei o schimbare de look? Atunci DMG Hair&Beauty; Studio este locul perfect pentru tine !! Te asteptam cu drag! Adresa: Sos.Giurgiului Nr.113-115, (Piata Progresu) Programari: 0799354551 / 0768312836

XBODY Berceni by BodyFit XBODY Berceni by BodyFit dispunde de personal calificat si antrenori certificati international, care te asista in cadrul sedintelor de antrenament pentru atingerea obiectivelor stabilite, intr-un...

Cauta un salon in zona ta


Saloane dupa zona: Bucuresti Sector 1, Bucuresti Sector 2, Bucuresti Sector 3, Bucuresti Sector 4, Bucuresti Sector 5, Bucuresti Sector 6, Ilfov,

Saloane dupa specializare: Saloane de infrumusetare, Saloane de Coafura / Frizerii, Saloane de Extensii par, Saloane de Cosmetica, Saloane de Manichiura, Saloane de Unghii False, Saloane de Make-up, Saloane de Epilare Definitiva, Saloane pt. barbati, Saloane de Bronzat (Solar), Saloane de Bronzare Organica, Saloane organice (produse BIO), Saloane de Tatuaje / Piercing, Centre de Masaj, Remodelare Corporala, Centre de Chirurgie Estetica, Centre de Sanatate (SPA), Centre de Tratament, Centre Sauna / Piscina, Cluburi de Fitness/Aerobic, Saloane XBODY/EMS, Toate,

Copyright © saloane-bucuresti.ro  Termeni si conditii.