Pentru intretinerea danturii si pentru ingrijirea cavitatii bucale, nu este de ajuns doar sa ne spalam zilnic pe dinti in mod corect. Utilizarea apei de gura poate aduce un plus de sanatate pentru dinti, pentru gingii si pentru intreaga gura. Exista numeroase companii care fabrica diverse tipuri de apa de gura, de aceea este foarte important sa stim sa o alegem pe cea care ne aduce cele mai mari beneficii.
In general, apa de gura contine fluoruri, substante antiseptice si odorizante care scad numarul bacteriilor din cavitatea bucala si ne protejeaza dintii impotriva aparitiei cariilor, dar confera si un miros placut gurii.
Apa, fara alcool
Conform rezultatelor mai multor studii, apa de gura realizata pe baza de alcool poate provoca aparitia cancerului. De aceea, utilizarea acestui tip de solutie de clatire nu este recomandata de specialisti. Inainte de a cumpara o apa de gura, cititi cu atentie ce ingredientre contine si evitati sa cumparati solutii care contin alcool.
Primul care a demonstrat acest lucru este profesorul australian Michael McCullough. Prin experimentele sale, el a relevat faptul ca apa de gura cu o concentratie mare de alcool - unele ajung la 28% - sunt mai periculoase decat vinul.
Este recomandabil sa utilizati zilnic apa de gura, seara, inainte de culcare, dupa ce ati indepartat bine prin clatire pasta de dinti din cavitatea bucala. Introduceti in gura aproximativ 10 mililitri de substanta si clatiti viguros timp de cel putin 30 de secunde. Apoi eliminati lichidul, fara a va clati cu apa, si nu mai consumati alimente sau alte lichide inainte de culcare. In consecinta, substantele antiseptice din apa de gura vor avea efectul scontat in timpul somnului.
Sensibilitatea dentara
Simptomul principal al sensibilitatii dentare este aparitia unei dureri in timpul periajului dentar sau la contactul cu alimentele reci, calde, prea dulci ori prea acide. Cauza aparitiei acestui inconvenient este diminuarea smaltului, stratul natural protector al dintilor, si/sau retragerea gingiilor, ceea ce poate lasa o parte din zona dinspre radacini la vedere.
Pentru a preveni aparitia sensibilitatii dentare, putem achizitiona o periuta mai supla si mai moale - in vederea intretinerii zilnice a dintilor. De asemenea, este recomandabil ca, de doua ori pe an, sa mergem la medicul stomatolog pentru un control de rutina, pentru a preveni din timp aparitia problemelor cu dantura.
Abcesul dentar
Chiar daca va ingrijiti zilnic dantura si mergeti periodic la stomatolog, se poate intampla sa va treziti intr-o dimineata cu o umflatura dureroasa si inestetica a gingiei, mai exact cu un abces dentar care va strica ziua. Abcesul se face in momentul aparitiei la baza dintelui a unei infectii provocate de bacterii. In general, umflatura contine o mica punga cu puroi, din cauza careia puteti simti o senzatie de pulsare a zonei. De asemenea, abcesul poate fi insotit de febra si de un gust neplacut in cavitatea bucala.
Prima masura pe care o puteti lua este sa aplicati pe zona respectiva a obrazului o compresa cu gheata sau cu apa rece, pentru retragerea umflaturii. Apoi nu ezitati sa mergeti la medic, care va hotari exact cum sa trateze abcesul. Pentru evitarea aparitiei abcesului dentar, specialistii recomanda o igiena riguroasa a cavitatii bucale, evitarea excesului de dulciuri si utilizarea apei de gura.
Urmariti-ne si pe Pinterest! |
Distribuitori de aparate pentru saloane . Pentru mai multe informatii si oferte de pret va rugam sa ne contactati la: -Tel: 0786 373 277 -mail: vanzari@echipament-saloane.ro...
Membrana anti-inghet speciala pentru tratamentul de Criolipoliza. Aceasta se poate folosi atat pentru tratament cat si pentru curatarea capetelor de inghetare ale aparatului de...
Total Pro Beauty distribuie ceara de epilat de unica folosinta la cartus sau la cutie de 800ml destinata profesionistilor dar si impatimitilor de zona beauty profesional. Va...
Profita si tu de cea mai buna oferta de epilare progresiv definitiva cu laser diode,flash x-press 808 nm.Pachetul contine : picioare lung + inghinal + axila.