Ati auzit, desigur, cel putin o data, o persoana care dadea impresia ca merge “in reluare”, ca un robot, vaitandu-se de durere si spunand: “Vai, ma simt de parca cineva m-a batut pe tot corpul”. Mai devreme sau mai tarziu, cu totii o patim uneori, daca exageram cu anumite miscari sau cu efort fizic un timp suficient de indelungat.
Febra musculara apare dupa diverse activitati prelungite, indiferent de domeniu, de la munca in gospodaria de la tara si pana la practicarea sportului sau dupa un traseu lung, la munte. Insa, daca tineti cont de sfaturile de mai jos, puteti evita sa ajungeti sa simtiti pe pielea dumneavoastra aceasta neplacuta senzatie.
Cauze si prevenire
Durerile respective nu apar doar din cauza suprasolicitarii muschilor, ci si din cauza lipsei de obisnuinta a organismului uman de a face efort fizic. Febra musculara apare si daca facem efort fizic intens fara o incalzire in prealabil.
Procedura de incalzire imita in general miscarile pe care urmeaza sa le facem, dar la o intensitate redusa. De exemplu, inainte de jogging, este indicat sa mergem pe jos energic timp de cateva minute. Incalzirea in prealabil a organismului creste numarul batailor inimii, asigurand mai mult oxigen si substante nutritive pentru muschi, pregatindu-i pentru efort. Dupa o incalzire corecta ca executie si durata, organismul uman se adapteaza mult mai usor cerintelor antrenamentului.
Durerile musculare mai pot aparea si din cauza hidratarii necorespunzatoare a muschilor, de aceea este indicat sa beti apa oricand simtiti nevoia, inainte, in timpul sau dupa efortul fizic. De asemenea, in perioada de efort fizic sustinut, consumati mai putine grasimi si mai multi carbohidrati, pentru a le asigura muschilor energia necesara.
Foarte important pentru persoanele care merg la sala, de exemplu, este sa nu efectueze brusc, dupa o perioada de lipsa de miscare, prea multe exercitii sau cu greutati prea mari. Cresteti treptat efortul, in timp, pentru a evita aparitia febrei. Specialistii recomanda ca durata si intensitatea exercitiilor sa creasca saptamanal, cu 10%, nu cu mai mult.
Ca sa impiedicati aparitia durerilor a doua zi dupa un efort fizic intens, este foarte indicat sa realizati un stretching usor. Dupa orice efort intens, specialistii recomanda sa faceti, fara sa fortati organismul, acele miscari de intindere a muschilor si a articulatiilor, pentru a evita aparitia febrei musculare. O pozitie de intindere se mentine timp de 10 pana la 30 de secunde, pana simtiti un usor disconfort.
Daca, totusi, nu ati respectat regulile si aveti deja dureri, trebuie sa stiti ca acestea vor disparea dupa trei pana la sapte zile, fara niciun fel de tratament. Durerile musculare pot aparea dupa o perioada de 12 pana la 24 de ore de la efectuarea efortului fizic intens si sunt mai pregnante dupa 48 de ore. Daca dupa o saptamana nu au disparut durerile, ar putea fi vorba de o accidentare mai grava, ceea ce implica neaparat o vizita la medic. De exemplu, ceea ce parea a fi o febra musculara puternica, ar putea fi o ruptura de muschi, ceea ce implica neaparat asistenta specializata.
Urmariti-ne si pe Pinterest! |
Distribuitori de aparate pentru saloane . Pentru mai multe informatii si oferte de pret va rugam sa ne contactati la: -Tel: 0786 373 277 -mail: vanzari@echipament-saloane.ro...
Membrana anti-inghet speciala pentru tratamentul de Criolipoliza. Aceasta se poate folosi atat pentru tratament cat si pentru curatarea capetelor de inghetare ale aparatului de...
Total Pro Beauty distribuie ceara de epilat de unica folosinta la cartus sau la cutie de 800ml destinata profesionistilor dar si impatimitilor de zona beauty profesional. Va...
Profita si tu de cea mai buna oferta de epilare progresiv definitiva cu laser diode,flash x-press 808 nm.Pachetul contine : picioare lung + inghinal + axila.