Se stie ca ceea ce mananci poate afecta in mod direct felul in care mirosi. Nici dusul de dimineata si deodorantul nu prea functioneaza, pentru ca exista alimente care, pur si simplu, te fac sa mirosi intr-un mod neplacut. Exista situatii in care iti miroase urat respiratia, in altele transpiratia si secretiile capata izuri extrem de neplacute.
Alimentele care contin sulf sunt primele in aceasta categorie, pentru ca in cursul procesului de metabolizare rezulta substante cu miros intens.
In categoria alimentelor bogate in sulf, cam toate foarte sanatoase si utile organismului se afla usturoiul, conopida, broccoli, varza si sparanghelul. Partea buna este ca aceste mirosuri indeparteaza tantarii si capusele. Toate alimentele care contin sulf vin la pachet si cu o serie de antioxidanti pretiosi care combat si previn cancerul si care ajuta organismul uman sa scape de toxine, scrie Shine.
Si totusi ce se poate face pentru a preintampina aceasta problema? Se recomanda fierberea legumelor la aburi care elimina mirosul. In plus, combinarea acestor alimente cu anumite condimente determina disparitia aromelor neplacute. Trebuie sa stiti ca, in cazul coriandrului, curcumei si chimenului, acestea lasa in urma un miros proaspat, chiar daca este vorba despre varza, usturori si sparanghel.
Ceapa este si ea bogata in sulf, dar se remarca printr-o aroma foarte persistenta, care se transmite respiratiei, dar si secretiilor biologice. In acest caz, de vina este uleiul picant din ceapa, care se duce catre sange si este eliminat prin respiratie si transpiratie. Ceapa ar putea deveni mai putin periculoasa, in conditiile in care este folosita cruda in salata in care adauga ulei si otet. In aceasta situatie, aroma ei este mult atenuata.
O alta solutie este sa freci ceapa tocata cu sare si apoi sa o storci pentru a indeparta sucul. Se pierd insa o mare parte din beneficiile acesteia.
Cum se evita gazele intestinale? Fibrele alimentare fac parte dintr-o dieta sanatoasa si trebuie incluse in alimentatie. Dar alimentele bogate in fibre determina acumularea de gaze intestinale, de la hidrogen, dioxid de carbon pana la metan, toate neplacute. In acest caz, solutia este sa previi aceste acumulari consumand sufiecienta apa.
Apa intra in fibre si nu mai permite gazelor sa isi faca simtita prezenta. In acest fel, ajungi sa scapi si de mirosuri, dar si de balonare.
Ctii apreciem o cafea buna, bauta de dimineata. Cafeaua stimuleaza sistemul nervos central si te pune in miscare. Insa este insa foarte acida, fapt care determina uscaciunea gurii. Lipsita de saliva, cavitatea bucala devine un mediu favorabil bacteriilor, vinovate de respiratia urat mirositoare. Ar fi bine sa bei apa dupa cafea, intodeauna, sau inlocuieste cafeaua cu ceai negru.
Alexandru Manole
Urmariti-ne si pe Pinterest! |
Distribuitori de aparate pentru saloane . Pentru mai multe informatii si oferte de pret va rugam sa ne contactati la: -Tel: 0786 373 277 -mail: vanzari@echipament-saloane.ro...
Membrana anti-inghet speciala pentru tratamentul de Criolipoliza. Aceasta se poate folosi atat pentru tratament cat si pentru curatarea capetelor de inghetare ale aparatului de...
Total Pro Beauty distribuie ceara de epilat de unica folosinta la cartus sau la cutie de 800ml destinata profesionistilor dar si impatimitilor de zona beauty profesional. Va...
Profita si tu de cea mai buna oferta de epilare progresiv definitiva cu laser diode,flash x-press 808 nm.Pachetul contine : picioare lung + inghinal + axila.