Ghimbirul este una dintre plantele-minune care este folosita din timpuri stravechi la tratarea diverselor probleme de sanatate. El mai poate fi folosit si pe post de condiment, la aromatizarea mai multor mancaruri.
Planta este originara din India si a fost adusa in Europa pe vremea cruciadelor. Pe vremea imparatilor Nero si Claudius, planta era utilizata pentru calmarea bolilor de stomac, in Japonia, medicii tratau cu ea durerile de coloana si de articulatii, in Filipine era administrata pentru dureri de cap, in China, pentru dureri de dinti, iar in Brazilia, pentru tratarea artritelor.
Oamenii de stiinta au identificat peste 470 de substante continute in ghimbir, multe dintre acestea avand un rol benefic asupra sanatatii. Astfel, s-a observat ca anumite substante impiedica dezvoltarea cancerului de prostata, stimuleaza activitatea corpului si somnul, ajuta la tratarea ulcerului si are puternice efecte analgezice.
Ghimbirul are o puternica actiune stimulenta, tonica si energizanta. El mai este folosit in cazul persoanelor cu circulatie periferica deficitara si la cele la care este necesara stimularea metabolismului, prin intensificarea arderii grasimilor si eliminarea toxinelor. Avand o actiune tonica, el este recomandat si persoanelor deprimate, fara pofta de viata si letargice.
Planta mai poate fi folosita la tratamentul a numeroase afectiuni: sensibilitate la frig, dureri de gat, raceala, astm, gripa, reumatism, rau de masina, de miscare si de inaltime, senzatie de voma persistenta, tulburari de apetit, digestie dificila, indigestie, gastrita hipoacida, astenie fizica si psihica, convalescenta, balonare si frigiditate.
Ghimbirul are efect vasodilatator si de aceea e recomandat celor care au o circulatie periferica slaba. Mai este de folos in cazul persoanelor agitate pe care le calmeaza. Planta este un bun remediu pentru fertilitate. Ea ajuta la cresterea volumului spermei si amelioreaza mobilitatea spermatozoizilor.
Cum se consuma
Ghimbirul se consuma, in cele mai multe cazuri, sub forma de condiment picant pentru aromatizarea mancarurilor si bauturilor. Se poate adauga la ceai si la mancarurile din conopida, gulii si pastai. Merge foarte bine in combinatie cu fripturile din carne de oaie si miel, preparate din scoici sau peste.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli si ajuta la calmarea inflamatiilor gatului, sinuzite, raguseala, febra si congestii respiratorii. Se prepara din 300 ml de apa fiarta, la care se adauga 10 g de ghimbir proaspat, taiat feliute, iar amestecul se mai fierbe timp de 10 minute. Se recomanda sa se bea cate trei cani de ceai pe zi. Se mai poate folosi sub forma de tinctura – o lingurita de preparat se dizolva in 100 ml de apa si se consuma de trei ori pe zi - sau de capsule care se iau cu apa, in timpul mesei.
Pentru calmarea tusei, este recomandat sa stoarceti o radacina de planta si sa amestecati sucul cu putina miere si 250 ml de apa fierbinte. Beti cate doua cani pe zi pana la disparitia simptomelor.
Urmariti-ne si pe Pinterest! |
Distribuitori de aparate pentru saloane . Pentru mai multe informatii si oferte de pret va rugam sa ne contactati la: -Tel: 0786 373 277 -mail: vanzari@echipament-saloane.ro...
Membrana anti-inghet speciala pentru tratamentul de Criolipoliza. Aceasta se poate folosi atat pentru tratament cat si pentru curatarea capetelor de inghetare ale aparatului de...
Total Pro Beauty distribuie ceara de epilat de unica folosinta la cartus sau la cutie de 800ml destinata profesionistilor dar si impatimitilor de zona beauty profesional. Va...
Profita si tu de cea mai buna oferta de epilare progresiv definitiva cu laser diode,flash x-press 808 nm.Pachetul contine : picioare lung + inghinal + axila.