Combinarea alimentelor este o arta, care poate face ca unele dintre cele mai banale sa trasforme mancarea din ceva obisnuit in ceva exceptional. Iata cateva dintre cele mai inedite combinatii de alimente, exotice sau banale, insa gustoase si usor de procurat.
Sparanghelul, sunca si melasa reprezinta o combinatie incantatoare pentru papile gustative. Infasoara betele de sparanghel in sunca cat mai uscata si stropeste totul cu melasa topita. Pune totul pe gratar si o sa ai un festin regal, scrie webmd.com.
Un alt exemplu este carnea de peste combinata cu un sos de otet balsamic, usturoi, cimbru si salvie, care o sa-si schimbe radical gustul. De multe ori oamenii folosesc lamaie, dar expertii in arta culinara recomanda, mai ales pentru pestele gras, otetul balsamic.
De asemenea, daca iti plac prajiturile, ar fi bine sa incerci sa combini ghimbir cu fructe si frunze de menta sau busuioc ca sa faci umplutura tartelor cu frute si vei observa ca gustul se va schimba. Poti sa folosesti pere, mere, pepene, piersici, nectarine, prune sau struguri si sa adaugi miere in loc de zahar, iar rezultatul va fi unul senzational.
Daca vrei sa folosesti sosul de peste, trebuie sa stii ca putini sunt cei care indraznesc sa apeleze la acest produs excelent, provenit din bucataria asiatica. Efectele sunt insa deosebite si nu exista om care sa nu le aprecieze. Este recomandat sa combini pepenele rosu cu castravete si sa adaugi un strop de sos de peste in cel clasic, facut cu lamaie si ulei. Doua picaturi de sos sunt suficiente, dar finalul o sa fie ceva grandios.
Expertii sustin ca este bine sa adaugi sos de peste in supele de legume, in salata si peste legumele pregatite inabusit. Vei pune doua-trei picaturi in marinata pentru puiul la gratar si vei avea cu totul si cu totul alta mancare.
Specialistii mai spun ca este recomandat sa faci salata din pepene rosu si ridichi, pentru ca aceasta este deosebita, mai ales daca adaugi piper, sare, suc de lamaie si ulei.
Incearca sa pui ulei de masline peste felia de branza telemea si sa stropesti totul cu cateva picaturi de lamaie si vei realiza o combinatie incantatoare. Merge foarte bine mai ales pentru branzeturile cremoase, sarate si grase.
Pune rozmarin in tartele cu fructe de vara. Este recomandat sa presari la baza tartelor un strat de branza simpla, putin sarata, rasa si amestecata cu rozmarin. Mai adauga apoi fructe proapete si vei avea un desert sofisticat si savuros. Foloseste un blat crocant si fin care sa fie facut la cuptor, in casa. Expertii in arta culinara apreciaza ca fructele de vara se potrivesc foarte bine cu busuioc, nu doar cu menta.
Foloseste-te de ardeiul iute! Acesta este perfect atunci cand este combinat in sosuri pentru salate si le imbogateste gustul si aroma. Incearca sa amesteci un ardei iute pisat, pana ajunge pasta, cu doua lingurite de zahar si o jumatate de lingurita de sare. Va rezulta un praf delicios din care poti presara pe carnea pentru gratar si in salate, astfel ca ceea ce vei obtine la final te va incanta.
Alexandru Manole
Urmariti-ne si pe Pinterest! |
Distribuitori de aparate pentru saloane . Pentru mai multe informatii si oferte de pret va rugam sa ne contactati la: -Tel: 0786 373 277 -mail: vanzari@echipament-saloane.ro...
Membrana anti-inghet speciala pentru tratamentul de Criolipoliza. Aceasta se poate folosi atat pentru tratament cat si pentru curatarea capetelor de inghetare ale aparatului de...
Total Pro Beauty distribuie ceara de epilat de unica folosinta la cartus sau la cutie de 800ml destinata profesionistilor dar si impatimitilor de zona beauty profesional. Va...
Profita si tu de cea mai buna oferta de epilare progresiv definitiva cu laser diode,flash x-press 808 nm.Pachetul contine : picioare lung + inghinal + axila.